Butterdeigsvindmøller på 20 minutter
Ingredienser:
- Frosne butterdeigsplater (1 - 2 plater pr. person)
- Fyll etter ønske, ca. 2 ss pr deigplate
1. Legg butterdeigsplatene utover kjøkkenbenken og sett ovnen på 220 grader. La platene tine i 10 min.
2. Del hver plate i to, så du får kvadrater. Kjevle kvadratene ut et par cm i hver retning. Gjør et snitt inn fra hvert hjørne. Legg 1 ss fyll i midten og brett annenhver deigflik inn mot midten (se bilder). Klem flikene godt sammen, lim dem sammen med litt fyll, eller stikk en mandelstav gjennom dem så de holdes sammen.
3. Stek på bakepapir i 10 - 15 minutter, til de er sprø og luftige.
Forslag til fyll:
Nougatmøller med mandler
- Hasselnøttnougat fra bakehyllen i butikken
- Grovhakkede hasselnøtter eller mandler
Eplemøller
- Tynne skiver eple
- Eplegelé fra glass
- Brunt sukker
- Kanel
Solbærmøller
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar