Kremet kantarellsuppe



Nå er det høysesong for skogens gull. En kantarellsuppe som høstmiddag, eller som forrett i et større kalas gjør seg utrolig godt. Denne suppen har mye smak, er fyldig og fløyelsmyk. Jeg har brukt traktkantarell, håndplukket av Elisabeth på steder hun ikke røper. Traktkantarellen har en krydret, mild og delikat soppsmak. Vanlig kantarell kan like godt brukes. Steinsopp er kjent for å ha en intens soppsmak, som løfter soppretter til nye høder. Det er bare noen tørkede skiver som skal til, som bløtlegges i litt kokende vann. Tørket steinsopp finner du i alle større matvarebutikker, i delikatessebutikker og innvandrerbutikker. Lurt å ha i skuffen, og holder evig. Istedet for buljongterning bruker jeg rett og slett en ferdigpose med soppsauspulver; det både tykner suppen litt og gir enda mer soppsmak. Servér suppen med godt brød til, og evt sprøstekt skogsbacon i terninger på toppen. 

Kremet kantarellsuppe
3-4 porsjoner

Ingredienser: 

  • 350 g kantarell (jeg har brukt traktkantarell)
  • 1 mellomstor gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør + 1 ss olivenolje
  • 1 pose pulver til soppsaus 
  • 1 l vann
  • 3-5 skiver tørket steinsopp (kan sløyfes)
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss rømme
  • Nykvernet salt og pepper
  • Hakket persille

Fremgangsmåte: 

1. Rens og hakk løk og hvitløk, og stek dette i smør og olje i en gryte, til det er mykt og glassaktig. Tilsett kantarell i grove biter og stek videre  på middels varme i 5 - 8 minutter. 

2. Bløtlegg steinsoppen i 3 dl av vannet som du har kokt opp. La den ligge noen minutter til den er myk, ta den opp og skjær den i biter som du har oppi gryta. Ta vare på steinsoppvannet. 



3. Tilsett soppsauspulver, steinsoppvannet og de 7 siste dl vann. Kok under omrøring i noen minutter. Ta av platen og kjør glatt med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. 

4. Sett suppen tilbake på kokeplaten på middels varme, tilsett matfløte, rømme, hakket persille og smak til med salt og pepper. Kok opp en siste gang. Justér evt. suppens tykkelse med mer vann. 
Servér rykende varm. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar