Morgenby

Klokken fire om morgenen er fotolyset ofte på sitt beste. Og selv om jeg ikke var spesielt begeistret for telefonen som rev meg ut av søvnen, var det ingen vei utenom. Avtaler binder, uansett når på døgnet de er eller hvor meningsløst det man skal virker. Vi var ute og knipset i nesten to timer. Fotokunstprosjektet, uten tittel foreløpig, er i gang! Til stor fryd for nattvåkne, eksponeringskåte representanter for meg-generasjonen, som i disse dager har eksamensfri og et kamera. Prosjektbildene røper vi ikke enda, men Oslo by i morgengry er en opplevelse for seg.


Oslos første nudelbar, Noodles, hilser god morgen. De satser stort på å fôre byens natteravner med åpent helt til klokken halv fire natt til fredag og lørdag. Udonnudlene er best; de er uanstendig tykke. 


Forberedelser til shoot. Vi fant en perfekt bakke med morgensol komme opp over bakketoppen. Men det var kaldt, og ingen vei utenom ullteppe-looken. Det var neppe tilfeldig at politiet stoppet flere ganger og skulte skeptisk.


Klientellet lørdag morgen kan man ikke annet enn å elske. Skinnvest-mannen var helt sikkert nattens konge, så vi har full forståelse for at det ikke var nok sus igjen i vesten til å holde stø kurs hjem. 


Slottsparken som man sjelden ser den i sol: helt stille, duggfrisk, uten en ølboks eller en nyrik kinesisk turist. At ikke kongen og dronningen oftere spiser tidlig frokost i det grønne!


"Hei, det ser ut som et Insta-filter!" Lars Erik håpet å få dette bildet inn i sommerens Gant-katalog, men de sa det ble for hipt.


Siste rest etter shooten ble overlatt til måkene. Eller sultne partyløver som ikke rakk åpningstiden til Noodles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar