Sesong for sure stilker

La oss bare innse det: rabarbrastilker dyppet i sukker er en barneillusjon som enten er ufordragelig sur, eller involverer så mye sukker at det betyr strake veien til diabetes. Rabarbra som chutney, saft, syltetøy eller pai derimot, er vel verdt å prøve seg på. En av de enkleste og beste sommerdessertene som finnes, er små smuldrepaier med bringebær og rabarbra. 

Små smuldrepaier med bringebær og rabarbra
  • 400 g rabarbrastilker, skrelt og i biter
  • 300 g frosne eller ferske bringebær
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 175 g hvetemel
  • 175 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1/2 ts ekte vanilje
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/4 ts salt
  • 10 små eller 1 stor paiform, smurt med smør 

1. Sett ovnen på 200 grader, og smør formene om du ikke har gjort det.

2.Bland rabarbrabiter, bringebær, 1 ss hvetemel og 2 ss sukker i en bolle.

3. Skjær smøret i små biter. Bland alle de resterende ingrediensene med smørbitene, til en smuldrete deig.


4. Legg litt fruktblanding i hver form, og dekk med smuldredeig. 

5. Stek midt i ovnen til frukten bobler opp langs kanten og deigen får en fin, gyllen farge. 10 - 20 minutter, avhengig av hva slags form du bruker. Avkjøl noe, men servér gjerne lune. Helst med is til. 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar