Løvetannsirup - sirop de dandelion
- 200 løvetannblomster
- 1 kg sukker
- 1 sitron
- 1 l vann
- Små glassflasker med tett kork
1. Skyll blomstene i kaldt vann, og klipp av eventuelle stilkrester. Du trenger ikke å rense dem mer, det grønne koker med.
2. Skrubb og skjær sitronen i skiver.
3. Ha løvetann, sitron, sukker og vann i en gryte. Kok opp. La det koke på middels varme i 30 minutter. Rør av og til.
4. La gryten med innholdet stå kaldt med lokk over natten.
5. Neste dag: sil gjennom en finmasket sil eller et grovt klede. Hell over i rene flasker og skru straks igjen korken. Avkjøl.
6. Sirupen holder seg best i kjøleskap, og kan nytes opptil flere måneder senere.
Takk til Gunda Djupvik for oppskriften i hennes bok "Sylting og safting heile året" Vi elsker deg, Gunda!
![]() |
Små flasker kan eksempelvis kjøpes på Granit og koster rundt 10 kr. Diverse jernvarebutikker, IKEA eller hobbybutikker er også hete tips. |
Hvordan berike livet med sirop de dandelion?
- i drinker, gjerne med norsk akevitt
- risle over nylaget bakverk
- sett "vaniljeis med flytende gull" på menyen
- fest en etikett og ta med som vertinnegave
- som hverdagsdessert med gresk yoghurt og nøtter
![]() |
Det er ingenting i veien for å kle seg ut som løvetann selv. Spesielt ikke om du mangler hårstrikk. Hår i sirupen må unngås for enhver pris! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar