Brenneslesuppe med jordskokk og sprø spekeskinke
6 porsjoner
- 2-3 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 300 g jordskokk
- 2 poteter
- 2 l brennesleskudd
- 2 l fersk spinat
- 1 l grønnsaksbuljong
- 1 ts Tabasco eller 1/2 ts tørket chilli
- Svart pepper og en knivspiss malt muskat
- 12 skiver spekeskinke (som selvfølgelig skal ha vært like frittgående som brenneslen, dra f.eks. til Mathallen)
- 3 ss olivenolje
- 2 dl creme fraiche
1. Rens og hakk løk og hvitløk, skrell poteter og jordskokker og del i små biter. Varm oljen i en stor gryte og fres løk og hvitløk til det er glassaktig. Tilsett potet og jordskokk, og stek videre i 2 minutter. Tilsett buljongen og kok opp.
2. Skyll spinat og brennesle og tving dem ned i gryten (har du skaffet nok, er dette nødvendig...). Bladene synker fort sammen av varmen. Kok på middels varme under lokk til potetbitene er møre, ca. 10 minutter. Tilsett Tabasco eller chilli, og pepper.
3. I mellomtiden sprøsteker du skinken i en varm stekepanne. Bruk litt smør om skinken ikke avgir mye fett selv. Legg over på kjøkkenpapir.
4. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Ha i mer vann om du synes suppen blir for tykk. Tilsett creme fraiche til slutt, og smak evt. til med salt. Kok opp.
Drikke:
Lyst sommerøl smaker fantastisk til!
-----------------------------------------------------
Tips til sanking av brennesle
- Brennesle er best om våren, før planten har begynt å danne blomster (da kan de lett bli trevlete). Let etter plantene uten de små grønne knoppene i toppen, og ta kun den øverste delen av planten om du vil plukke utover i juni.
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/7254c05c86f10659daabb6aa12ecc1cebc474ac7
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/7254c05c86f10659daabb6aa12ecc1cebc474ac7
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar