Rabarbrasaft "Frogner"

Disse flaskene ser litt ned på deg, og de må du bare leve med. De inneholder nemlig rabarbrasaft fra Frogner, og har dessuten den mest sexy rosafargen vi noensinne har sett. Uforskammet forfriskende og sommerlig smaker den også. Grünergranny måtte steppe inn, selv om dette jo strengt tatt er på Oslos verste vestkant. Det var en desperat telefon fra tante Vibeke som gjorde at vi plutselig sto der med 5 kilo Frogner-rabarbra. Hun fyller 70 i disse dager, og det siste hun har tid til er å tenke på rabarbraen i hagen. Vi rykket selvsagt ut, rustet med en østerskniv, og ga oss i kast med de sure stilkene...
 
Rabarbrasaft "Frogner"
  • 2 kg rabarbrastilker fra Frogner (så røde stilker som mulig, for en overlegen farge)
  • 1,6 kg sukker
  • 2 liter vann
  • 2 økologiske sitroner
  • 1/2 ts Atamon (fåes på Ica Frogner, eller andre velassorterte butikker)
  • 2 ts sitronsyre (samme som over)

Ta gjerne rabarbraen med på en rundtur så den blir ordentlig kjent med nærområdet sitt. 

Fremgangsmåte

1. Åpne en flaske champagne, og fyll et generøst glass til deg selv og din saftmakker. Nyt jevnt gjennom hele prosessen. Skyll rabarbrastilkene og skjær dem i biter med skallet på. 

2. Ha stilkene i en gryte med vann og sitron skåret i biter. Kok opp, og kok til stilkene har gått i oppløsning.

3. Lag en dryppinstallasjon med en bolle til å samle opp saft og en sil som du legger et rent kjøkkenhåndkle i. Hell rabarbramassen i silen, så den klare, rosa saften renner i bollen. Ikke press eller rør i massen, da blir saften grumsete. Hold fingrene unna. Drikk champagne istedet. 

4. I mellomtiden fjerner du eventuelle klistrelapper fra flaskene du skal bruke. Disse kan eksempelvis kjøpes på Granit. Varmt vann, stålull (eller østerskniv) fungerer bra. 

4. Hell den avsilte saften i en ren gryte. Tilsett sukker, sitronsyre og Atamon. Kok opp. (Ha litt av sirupen i fryseren til rask avkjøling. Ha i champagnen du drikker.) 

5. Kok flaskene i en stor gryte med vann for å desinfisere. Fisk dem opp med et Lexington-håndkle og en design-kjøkkengjenstand, og fyll straks med varm saft gjennom en trakt, nesten til toppen. Lukk og vær lykkelig. Drikk mer champagne. 


Syltetøyglass som drikkebeholder. Du får det ikke mer eco-friendly and trendy. 

2 kommentarer:

  1. En skjønn veiledning for rabarbrasaftlaging <3 Tusen takk:) Hilsen Lillian P. Aas

    SvarSlett
  2. Fremdeles en herlig oppskrift. Fungerer godt med Cava også :) Takk <3 mvh bestemamma til 12 :)

    SvarSlett