Rabarbrasaft "Frogner"
- 2 kg rabarbrastilker fra Frogner (så røde stilker som mulig, for en overlegen farge)
- 1,6 kg sukker
- 2 liter vann
- 2 økologiske sitroner
- 1/2 ts Atamon (fåes på Ica Frogner, eller andre velassorterte butikker)
- 2 ts sitronsyre (samme som over)
Ta gjerne rabarbraen med på en rundtur så den blir ordentlig kjent med nærområdet sitt. |
Fremgangsmåte
1. Åpne en flaske champagne, og fyll et generøst glass til deg selv og din saftmakker. Nyt jevnt gjennom hele prosessen. Skyll rabarbrastilkene og skjær dem i biter med skallet på.
2. Ha stilkene i en gryte med vann og sitron skåret i biter. Kok opp, og kok til stilkene har gått i oppløsning.
3. Lag en dryppinstallasjon med en bolle til å samle opp saft og en sil som du legger et rent kjøkkenhåndkle i. Hell rabarbramassen i silen, så den klare, rosa saften renner i bollen. Ikke press eller rør i massen, da blir saften grumsete. Hold fingrene unna. Drikk champagne istedet.
![]() |
4. Hell den avsilte saften i en ren gryte. Tilsett sukker, sitronsyre og Atamon. Kok opp. (Ha litt av sirupen i fryseren til rask avkjøling. Ha i champagnen du drikker.)
5. Kok flaskene i en stor gryte med vann for å desinfisere. Fisk dem opp med et Lexington-håndkle og en design-kjøkkengjenstand, og fyll straks med varm saft gjennom en trakt, nesten til toppen. Lukk og vær lykkelig. Drikk mer champagne.
![]() |
Syltetøyglass som drikkebeholder. Du får det ikke mer eco-friendly and trendy.
|
En skjønn veiledning for rabarbrasaftlaging <3 Tusen takk:) Hilsen Lillian P. Aas
SvarSlettFremdeles en herlig oppskrift. Fungerer godt med Cava også :) Takk <3 mvh bestemamma til 12 :)
SvarSlett