Du får det ikke mer bestemoraktig enn sommerstue, småblomstrete servise og rullekake. Helgen har vært en fabelaktig jordbær- og fiskesuppefest hos Camilla på Tjøme. Nå har både markjordbærene begynt å lyse som røde rubiner i veikantene, og de norske jordbærene har kommet i butikken. Denne kaken må prøves; med fløyelsmyk vaniljekrem og de beste jordbærene blir den en drøm. Mens ungdommene på nabohytta unzet seg gjennom sommernatten med russelåter fra det siste tiåret, satt vi salige ute på verandaen og spiste rullekake i skjæret av stearinlys. Vi følte oss gamle og det var deilig. Obligatorisk drikke er traktekaffe.
Jordbær- og vaniljekremrullade
Rullekakebunn:
- 4 egg
- 1,25 dl sukker
- 2,5 dl hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts revet sitronskall
Fyll:
- 1 kurv jordbær
- 2 ss sukker
- (pluss gjerne en kopp markjordbær hvis du har)
- 3 dl vaniljekrem (helst hjemmelaget)
- 3 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt inn mel, bakepulver og rør inn sitronskall. Kle en langpanne med bakepapir, smør røren gjevnt utover og stek i 8-10 minutter på midterste rille i ovnen. Ta ut bunnen og strø et tynt lag med sukker over. Dekk den så med matpapir, legg et brett over, og hvelv hele bunnen over på brettet. La den avkjøle seg mens du lager krem. Lag vaniljekrem og la den avkjøle seg. Pisk kremfløte med sukker, og bland inn vaniljekremen. Rens og skjær jordbær i grove skiver. Smør vaniljekremen over kakebunnen, men la det være en kremfri 5 cm bred kant langs den ene langsiden (fyllet kommer til å skyve seg utover når du ruller). Dekk krem med jordbær, og rull forsiktig sammen fra den kremfylte langsiden, mot den kremfrie. Nå står du der med en usedvanlig lubben og flott rullekake. Del den gjerne i to, pynt med mer bær og krem og la den stå i kjøleskap til den skal spises. Bør spises samme dag (men det kommer nok ikke til å bli noe problem).
Barkevika hadde flere jordbær-hot-spots, akkurat som seg hør og bør i grøfte-norge. Det er bare å komme seg ut, skru ned tempoet og lete rundt i kratt og veikanter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar