Soppterter grannystyle
(Til 4 personer som forrett)
- 2 butterdeigsplater
- 200 g sopp (gjerne aromasjampinjong, eller en soppblanding med både kantarell, østerssopp, steinsopp eller annet godt funker)
- 100 g rømme (1/3 beger)
- 1 ss smør
- 1 liten sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss hakket persille
- 1 ss hakke gressløk
- Salt og hvit pepper (eller 1 ss ferdigpulver til soppsaus)
- Egg til pensling
Fremgangsmåte:
Ta ut butterdeigsplatene til tining. Når de er halvtint, deler du dem i to og prikker dem med en gaffel. Legg dem på bakepapir og bakeplate, og pensle dem med egg. Sett ovnen på 230 grader.
Så til soppblandingen: skrell og hakk løk og hvitløk fint, og stek det til det er blankt og mykt i smørret. Bruk en kjele til dette. skjær soppen i biter på ca 1x1 cm. Varm en stekepanne på middelsvarme, tilsett soppen og 1 ss med vann. Stek og rør til soppen har krympet til halve mengden ved at vannet har fordampet. Slik sitter du igjen med mindre volum, men mer deilig sopparoma. Krydre med salt og pepper (og/eller sauspulver), og tilsett soppen i løkgryte. Tilsett persille og rømme. Legg et par spiseskjeer soppblanding på midten av hver butterdeigskvadrat. Stek midt i ovnen i 15 minutter. Tertekantene skal puffe seg skikkelig opp og rundt fyllet, bli gyldne og sprø. Ta ut, avkjøl på rist og strø over gressløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar