80 stykk soppterter grannystyle


Helgen har vært en svare hopsadans med tilberedning av boef bourguignon til 70 gjester som feiret at Dag har gjort verden utrygg i 85 år. Mer om det senere. Da passet det bra å koble av med å bare slenge sammen 80 soppterter denne mandagen. Heldigvis, takk høyere makter for det, var disse sopptertene svært lettlagde. Måten ferdig butterdeig hever seg i smørrete flak og lager en perfekt eske rundt soppfyllet ved steking, er jo nesten magisk! Jeg ble faktisk litt yr. På grannymåten. Vaniljekrem- og bringebærterter i butterdeig, pære og blåmuggostterter... det er mye som skal prøves ut med denne metoden. Men først sopptertene. De er både enkle og genialt gode. Piknik, forrett, enkel middag, lunsj med grannypreg er noen anbefalte bruksområder. En frisk salat og et glass vin skrur sopptertene frem til år 2014. 



Soppterter grannystyle
(Til 4 personer som forrett)

Ingredienser: 

  • 2 butterdeigsplater
  • 200 g sopp (gjerne aromasjampinjong, eller en soppblanding med både kantarell, østerssopp, steinsopp eller annet godt funker)
  • 100 g rømme (1/3 beger)
  • 1 ss smør
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss hakket persille
  • 1 ss hakke gressløk
  • Salt og hvit pepper (eller 1 ss ferdigpulver til soppsaus)
  • Egg til pensling


Fremgangsmåte: 
Ta ut butterdeigsplatene til tining. Når de er halvtint, deler du dem i to og prikker dem med en gaffel. Legg dem på bakepapir og bakeplate, og pensle dem med egg. Sett ovnen på 230 grader. 
Så til soppblandingen: skrell og hakk løk og hvitløk fint, og stek det til det er blankt og mykt i smørret. Bruk en kjele til dette. skjær soppen i biter på ca 1x1 cm. Varm en stekepanne på middelsvarme, tilsett soppen og 1 ss med vann. Stek og rør til soppen har krympet til halve mengden ved at vannet har fordampet. Slik sitter du igjen med mindre volum, men mer deilig sopparoma. Krydre med salt og pepper (og/eller sauspulver), og tilsett soppen i løkgryte. Tilsett persille og rømme. Legg et par spiseskjeer soppblanding på midten av hver butterdeigskvadrat. Stek midt i ovnen i 15 minutter. Tertekantene skal puffe seg skikkelig opp og rundt fyllet, bli gyldne og sprø. Ta ut, avkjøl på rist og strø over gressløk. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar