Denne gulrotkaken kvalifiserer til å få et "verdens beste"-stempel. Trikset bak en ordentlig god gulrotkake er å bruke mye gulrøtter (helst økologiske, de er ofte søtere), grovt mel, brunt sukker, mye krydder og forhåndsristede valnøtter. Det er også lov å doble glasuren.
Gulrotkake med valnøtter
(stor oppskrift - nok til en pottedreielasse eller et sultent slabberas, halvér hvis du vil bruke en vanlig springform)
Ingredienser:
- 750 g gulrøtter (økologiske)
- 450 g brunt sukker
- 400 g sammalt hvetemel
- 100 g hvetemel
- 400 g smør, romtemperert
- 8 egg
- 100 g valnøtter
- 2 ss bakepulver
- Skall av 1 sitron, revet
- 1 ss kanel
- 1 ts malt ingefær
- 1/2 ts muskat
- 1 ts salt
Til glasur og pynt:
- 250 g kremost (helst mandarin/ananas)
- 50 g smør
- 300 g melis
- 1 ss sitronsaft
- Gojibær og hakkede pistasjenøtter(evt. fine strimler av appelsinskall)
Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og rør dem inn. Riv gulrøttene grovt eller finere (grovere gir mer tydelig gulrot i kaken, jeg har revet grovt). Rist valnøttene gyldne i en tørr panne. Bland mel, bakepulver, sitronskall og krydder i gulrotblandingen. Tilsett valnøtter. Rør så inn smør-sukker-blandingen. Hell i en smurt eller bakepapirkledd langpanne (ca 60 cm bred), og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 50 minutter. I mellomtiden pisker du sammen smør, kremost, sitronsaft og melis til en kremete glasur. Dekk den avkjølte kaken med glasuren, og pynt med det du måtte behage.
Den klassiske Hundebäckerei-varianten har alltid gojibær og hakkede pistasjnøtter som pynt. Men det er lov å bruke andre ting, som revet sitrusskall eller mer valnøtter. Har du ordentlig lite å ta deg til, kan du også gi deg i kast med å forme små marsipangulrøtter. Men hopp for all del over den oransjefargede kokosraspen som finnes på sånne kleine kjøpe-gulrotkaker. Bloggurat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar