Ukens Hundebäckerei: gulrotkake med valnøtter


Denne gulrotkaken kvalifiserer til å få et "verdens beste"-stempel. Trikset bak en ordentlig god gulrotkake er å bruke mye gulrøtter (helst økologiske, de er ofte søtere), grovt mel, brunt sukker, mye krydder og forhåndsristede valnøtter. Det er også lov å doble glasuren. 

Gulrotkake med valnøtter
(stor oppskrift - nok til en pottedreielasse eller et sultent slabberas, halvér hvis du vil bruke en vanlig springform)

Ingredienser: 
  • 750 g gulrøtter (økologiske)
  • 450 g brunt sukker
  • 400 g sammalt hvetemel
  • 100 g hvetemel
  • 400 g smør, romtemperert
  • 8 egg
  • 100 g valnøtter
  • 2 ss bakepulver
  • Skall av 1 sitron, revet
  • 1 ss kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts muskat
  • 1 ts salt

Til glasur og pynt: 
  • 250 g kremost (helst mandarin/ananas)
  • 50 g smør
  • 300 g melis
  • 1 ss sitronsaft
  • Gojibær og hakkede pistasjenøtter(evt. fine strimler av appelsinskall)
Fremgangsmåte: 
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og rør dem inn. Riv gulrøttene grovt eller finere (grovere gir mer tydelig gulrot i kaken, jeg har revet grovt). Rist valnøttene gyldne i en tørr panne. Bland mel, bakepulver, sitronskall og krydder i gulrotblandingen. Tilsett valnøtter. Rør så inn smør-sukker-blandingen. Hell i en smurt eller bakepapirkledd langpanne (ca 60 cm bred), og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 50 minutter. I mellomtiden pisker du sammen smør, kremost, sitronsaft og melis til en kremete glasur. Dekk den avkjølte kaken med glasuren, og pynt med det du måtte behage. 









Den klassiske Hundebäckerei-varianten har alltid gojibær og hakkede pistasjnøtter som pynt. Men det er lov å bruke andre ting, som revet sitrusskall eller mer valnøtter. Har du ordentlig lite å ta deg til, kan du også gi deg i kast med å forme små marsipangulrøtter. Men hopp for all del over den oransjefargede kokosraspen som finnes på sånne kleine kjøpe-gulrotkaker. Bloggurat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar