Kandiserte roseblader

Så sart, florlett og med berusende duft av våkennetter og humlesurr.  Villroser er noe av det mest sommerlige jeg vet om. Selvsagt vil en hamsterbestemor prøve å konservere den. Rosene er aller finest når de står og duver i sommervinden, men trenger man uskyldig og romantisk kakepynt, til for eksempel en fnisete cupcaketilstelning, afternoon tea eller fine kaker, er kandiserte roseblader helt midt i blinken. 

  Ingredienser
  • Rosekronblader (lyserosa, ville og nyutsprungne er finest)
  • Sukker
  • 1-2 ss vann pr. 100 g sukker

  Fremgangsmåte: 

  Legg rosebladene utover et brett til tørking. Et solrikt og vindstille sted er perfekt, bladene er så godt som tørre på noen timer. La dem ettertørke inne i en skål over natten for å få ut restfuktigheten. Så er det tid for kandiseringen. Smelt sukker over middels varme i en liten gryte, sammen med litt vann. Det er helt avgjørende at sukkeret smeltes sakte. Hvis ikke blir det brun karamell, og rosebladene får en rustbrun farge. Når sukkeret er flytende, slippes tørkede roseblader oppi i omganger. Bruk en gaffel til å dekke dem med sukker, og fisk dem opp. Legg dem atskilt på et bakepapir til tørking. 


  Et helt arsenal av blomster ligger til tørking. 


  Tørkede roseblader er nydelige som de er, også uten kandisering. Kan brukes som kakepynt, i duft/møllposer, i teblandinger og for å sette farge på iste og sommerpunsj.   Sukker klar til kandisering. 
  La rosebladene tørke på bakepapir til de er helt harde. 


  Ingen kommentarer:

  Legg inn en kommentar