Ukens Hundebäckerei: Blondie med bringebær, hasselnøtter og hvit sjokolade


Dette er den blonde søsteren til Brownie. Hun er lysere og uten syndig mørk sjokolade, men desto mer frekk og fløyelsmyk. Den seige, mektige konsistensen har de til felles, men Blondie har friske innslag av bringebær, ørlite hint av sitronskall og et hav av karamell- og vaniljeristede smaker fra både hvit sjokolade, vaniljestang og ristede hasselnøtter. Er du blitt en slave for Brownie, må du prøve Blondie. 


Blondie med bringebær, hasselnøtter og hvit sjokolade

Ingredienser:
250 g hvit sjokolade
170 g smør
200 g hvetemel
3 store egg
400 g brunt sukker
1 vaniljestang
1 ts revet sitronskall
100 - 200 g bringebær
150 g hasselnøtter

Fremgangsmåte: 
Sett ovnen på 180 grader. Rist hasselnøtter i en tørr panne på middels varme, til de begynner å slippe den brune hinnen. Hell nøttene i et kjøkkenhåndkle, brett håndkledet rundt og gni og kna til hinnen smulrer av. Du sitter nå med fine, ristede og hvite hasselnøtter. Smelt 100 g av den hvite sjokoladen sakte i en liten gryte. I mellomtiden rører du smør og sukker hvitt, og tilsetter ett og ett egg. Tilsett melet, frøene fra vaniljestangen, sitronskall og  100 g av hasselnøttene. Bland, og tilsett den smeltede sjokoladen. Hakk de resterende 150 g av den hvite sjokoladen, og bland 50 g av dem i deigen. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell deigen oppi. Strø over de siste 100 g hvit sjokolade, de siste 50 g hasselnøtter og bringebær på toppen. Trykk lett ned i deigen. Stek kaken i minst 35 minutter, til den er god og gyllen og det ikke sitter igjen røre på en gaffel som stikkes midt i kaken. Kaken er litt myk når den tas ut, men den stivner ganske snart. 



Bruk visp og en stor bolle, og tilsett ingrediensene litt etter litt. Pass særlig på at smør, sukker og egg er helt blandet før du går videre. Da kan ting vanskelig gå galt. 


Om du bruker frosne eller friske bringebær er hipp som happ. Når det gjelder fyll og brownies/blondies er det en regel som gjelder: more is always more.


Vent med å skjære opp blondies til den er så godt som avkjølt. Sett den gjerne i kjøleskap noen timer, så er det lettere å skjære fine stykker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar