Ukens Hundebäckerei: Makronkake med bringebærHver tirsdag er Grünergranny på oppdrag. Hundebäckerei er navnet på bakeforetaket med hovedkvarter på Lieblings storkjøkken på øvre Løkka. Kaker skal bakes, for kaféfolket er sultne. Noen klassikere går igjen (trippel sjokoladebrownie med pistasjnøtter må nevnes), men nye kaker må også prøves. Avhengig av blant annet sesong og tid. Denne kaken er for eksempel ultrarask, men god. 

Makronkake med bringebær

Ingredienser: 
200 g hasselnøtter
3 egg
100 g hvetemel
200 g sukker
100 g smør
1 ss ekte vaniljesukker
2 ts bakepulver
350 g friske eller frosne bringebær 
50 g hvit sjokolade til pynt

Fremgangsmåte: 
Sett ovnen på 170 grader. Rist nøttene i tørr panne på middels varme, til de begynner å dufte nøttete of slippe det tynne, brune skallet sitt. Hell dem på et kjøkkenhåndkle, brett den andre enden over, og rubb dem så det meste av skallet flaker av. Mal nøttene i blender, mølle etc. Bland nøttemel, hvetemel, egg, sukker, vaniljesukker, smør og bakepulver. Helles i smurt form (middels springform eller liten kvadratisk form), og bringebærene strøs på toppen og trykkes lett ned. Stekes på midterste rille i ovnen til en  sushipinne som stikkes ned i midten av kaken, ikke lenger kommer opp med fuktig røre. Det tar omtrent 30 - 45 minutter. Avkjøl på rist. 


Pynt: smelt den hvite sjokoladen over lav varme. Bruk en gaffel til å risle sjokolade over kaken. Den stivner fort, og kan serveres til alle de åtte ungene sammen med en kopp te. 


Hundebäckerei er sitt etiske ansvar bevisst, og bruker kun økologiske egg. Ingen høne skal måtte gå gjennom livet uten å se dagslys, aldri få krafse i jord og generelt leve et miserabelt liv, bare fordi jeg skal ha noen kroners billigere egg. Lykkelige høner gir lykkeligere granny og bedre kaker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar