Butterdeigsvindmøller på 20 minutter


Med besøk fra New Zealand skal en både ha tid til å være turleder som manøvrere unna farer som Nøkken (the Nöck)og kløende nyper, og du skal mette de langreiste magene flere ganger om dagen. I dagens effektive samfunn har man muligheten til å traske inn i hvilken som helst butikk og kjøpe frossen butterdeig i plater. Dette er et enkelt grunnlag for et vel av wienersnegler, flettesnirkler og andre butterdeigsbaserte bestemorlekkereier. Selvsagt kan du lage butterdeig selv også, hvis det skulle friste å kjevle og brette og skjære tynne smørskiver en stund. Hvis ikke lar du bare de frosne butterdeigsplatene tine litt på benken, legger hva du måtte begjære av fyll rett på deigen og steker deg til bestemorbakst med wow-effekt. Som fyll kan du bruke syltetøy, makronfyll, vaniljekrem, nøtter, bær, frukt og mye annet. 



Butterdeigsvindmøller på 20 minutter

Ingredienser: 
  • Frosne butterdeigsplater (1 - 2 plater pr. person)
  • Fyll etter ønske, ca. 2 ss pr deigplate
1. Legg butterdeigsplatene utover kjøkkenbenken og sett ovnen på 220 grader. La platene tine i 10 min.
2. Del hver plate i to, så du får kvadrater. Kjevle kvadratene ut et par cm i hver retning. Gjør et snitt inn fra hvert hjørne. Legg 1 ss fyll i midten og brett annenhver deigflik inn mot midten (se bilder). Klem flikene godt sammen, lim dem sammen med litt fyll, eller stikk en mandelstav gjennom dem så de holdes sammen.
3. Stek på bakepapir i 10 - 15 minutter, til de er sprø og luftige. 


Forslag til fyll: 

Nougatmøller med mandler
  • Hasselnøttnougat fra bakehyllen i butikken
  • Grovhakkede hasselnøtter eller mandler
Eplemøller
  • Tynne skiver eple
  • Eplegelé fra glass
  • Brunt sukker
  • Kanel
Solbærmøller
  • Solbærsyltetøy
  • Vaniljekrem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar