Høstfjell og naturlige trøfler


Forrige helg var vi igjen på tur dit luften er renere, horisonten er videre og tankene klarere. Vi var på Golsfjellet, for å besøke lemen og høstfarger og peis og blåner. Bella ble elektrisk av disse sinte, kjeftende pelsbyltene som pilte rundt i lyngen. Finne og jage, men ta dem gjorde hun ikke. Vi fikk med traktkantarell av mor Elisabeth, som ble stekt i smør og hvitløk og spist på rugbrød, soppostei og sylteagurker. Vi lagde ovnsbakt lofotlam og rotgrønnsaker med saus smykket med fjelltyttebær. Vi satt og stirret inn i peisflammene i timevis og døset på hjemmeheklede puter etter middag.

Blåbærene var i ferd med å troppe av, fjellbjørken begynte å bli naken, og vinden var isende og nådeløs. Sommeren er i ferd med å takke for seg. Men den som leter finner; einerbær blåsvarte og lubne i karrige kratt. Vi plukket lommene fulle og la dem til tørk foran peisen da vi kom hjem. Tørkede einerbær i gryter og sauser, mortlet eller kvernet gir nydelig smak av fjellsommer utover høsten. 

Borgwardt Frukt & Consylt 

Trøffelprosjektet mitt er i ferd med å ta form. Jeg har alltid hatt gane for det søte og syndige, og alltid vært lideskapelig opptatt av det rene naturen har å by på. Nøtter, sitrusskall fulle av aromaoljer, krydder, syrlige og søte frukter, duftende mynte, sjokolade, kanel, bær, honning. Dette har jeg lyst til å kombinere i en egen trøffelsamlig med 9 utvalgte naturlige trøfler. 150 gullesker er kjøpt og bestilt. Kilovis med økologiske nøtter venter. Alt sammen skal hentes førstkommende helg, og så dundrer trøffelproduksjonen i gang. Snart kan trøflene bestilles.


No. 1 Schmokka. Dadler, kokosolje, mesquitepulver, kakaonibs, flaksalt, kakao, espresso - selv uten kjøkkenmaskin ble det en prøveproduksjon av den aller første trøffelen fra Borgwardt Frukt & Consylt. Til glede for ivrige turfolk. Her stilles både søtsug, sjokoladebegjær og energilagre - samtidig som kroppen fylles av gode næringsstoffer, mineraler og vitaminer. Fortsettelse følger, slippdato kommer. Mokka schmokka.     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar