Betecarpaccio med kjerner

Å skjære grønnsaker i løvtynne skiver gjør dem usedvanlig delikate og lettspiselige. Nå er det betesesong, og er du så heldig å komme over fargesprakende beter finnes det ikke noe vakrere enn å lage betecarpaccio. Rå beter er milde, aromatiske og sprø. Fulle av nyttige vitaminer og mineraler er de også. Lettristede kjerner og friske urter gjør "yoga retreat-preget" komplett. 


Betecarpaccio med kjerner

Ingredienser:
- Beter i alle fargene du får tak i
- Evt. en gulrot
- 1/2 salatløk eller annen mild løk
- Extra virgin olivenolje
- Saft av en halv sitron
- Lettristede solsikkefrø, gresskarkjerner og evt. soyabønner eller sesamfrø
- Bladpersille
- Flaksalt og pepper



Fremgangsmåte: 
Skrubb og rens beter og gulrot, men ikke skrell dem. Høvle dem fint med en ostehøvel eller mandolin. Skjær salatløken i tynne skiver. Anrett dette lagvis på et stort fat. Drypp over rikelig med olivenolje, sitronsaft og strø på salt og pepper. Strø over frøene og bladpersillen til slutt. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar