Sprø og søt mais er i ferd med å modnes på åkrene rundt omkring. Disse er fra Tomter mais/Haneborg gård utenfor Drøbak. Sesongen er kort, så spis mens du kan. Styr unna de plastpakkede maisene i lake, men kjøp heller fersk mais som fortsatt er i sin grønne frakk. Eller dra på selvplukk! Mais er ypperlig til frysing, og kan tas rett fra fryseren i kokende vann når nettene blir lange. Visst er maiskolber med smør og salt godt. Men ønsker du en litt mer smaksrik og lett variant, er dette "olivensmøret" av kremost midt i blinken.
Maiskolber med “olivensmør”
Ingredienser
- 4 maiskolber
- 1 ss smør eller olje til steking
- 1/2 beger kremost urter eller krydder (ca. 60 g)
- 2 ss finhakkede, grønne oliven
- 1 hvitløksfedd
- En knivspiss malt chilipulver
- Evt. hakkede urter
Fremgangsmåte:
Befri maisen fra frakken sin og den
gylne parykken. Del hver maiskolbe i to eller tre biter. Kok opp en gryte med vann, ha maisbitene oppi og la dem koke i et par minutter. Ta opp maisen. Bland kremost,
finhakkende oliven, chili, presset hvitløk og evt. urter i en liten bolle. Varm smør eller olje
i en stekepanne og legg noen av maisbitene oppi. Snu rundt på dem med gjevne
mellomrom til de begynner å bli gylne. Tilsett olivensmøret i store klatter oppå og rundt maisen og snu rundt på dem så de vendes godt i smøret. Olivensmøret vil bli mykt og smidig av varmen og feste seg godt til maisen. Stek dem kjapt rundt det hele til slutt, så smøret fester seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar