Maiskolber med "olivensmør"

Sprø og søt mais er i ferd med å modnes på åkrene rundt omkring. Disse er fra Tomter mais/Haneborg gård utenfor Drøbak. Sesongen er kort, så spis mens du kan. Styr unna de plastpakkede maisene i lake, men kjøp heller fersk mais som fortsatt er i sin grønne frakk. Eller dra på selvplukk! Mais er ypperlig til frysing, og kan tas rett fra fryseren i kokende vann når nettene blir lange. Visst er maiskolber med smør og salt godt. Men ønsker du en litt mer smaksrik og lett variant, er dette "olivensmøret" av kremost midt i blinken. 

Maiskolber med “olivensmør”

Ingredienser 
  •        4 maiskolber
  •        1 ss smør eller olje til steking
  •        1/2 beger kremost urter eller krydder (ca. 60 g)
  •        2 ss finhakkede, grønne oliven
  •     1 hvitløksfedd
  •        En knivspiss malt chilipulver
  •        Evt. hakkede urter

Fremgangsmåte: 
Befri maisen fra frakken sin og den gylne parykken. Del hver maiskolbe i to eller tre biter. Kok opp en gryte med vann, ha maisbitene oppi og la dem koke i et par minutter. Ta opp maisen. Bland kremost, finhakkende oliven, chili, presset hvitløk og evt. urter i en liten bolle. Varm smør eller olje i en stekepanne og legg noen av maisbitene oppi. Snu rundt på dem med gjevne mellomrom til de begynner å bli gylne. Tilsett olivensmøret i store klatter oppå og rundt maisen og snu rundt på dem så de vendes godt i smøret. Olivensmøret vil bli mykt og smidig av varmen og feste seg godt til maisen. Stek dem kjapt rundt det hele til slutt, så smøret fester seg. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar