Trippel sjokoladebrownie

Dette er uten tvil den beste brownieoppskriften jeg noen gang har brukt. Jeg har laget den minst 20 ganger nå, og det skal svært mye til for at jeg så mye som prøver en annen. Det sier seg selv når man oppdager at dette er en overdådig sjokoladebombe, med massevis av sjokolade og ikke rent lite brunt sukker. Den blir perfekt seig inni og spør på toppen, med mengder av spennende sjokoladebiter og nøtter. Med elektrisk håndvisp og alt i samme bolle er den også raskt og enkel å lage. Formen kler du bare med bakepapir, så slipper du smøring og oppvask også. Brownien er ypperlig til frysing, og er like god etterpå som når den er fersk. Jeg varierer litt hva slags sjokolade jeg har i, og om jeg bruker valnøtter eller pistasjnøtter.  Hasselnøtter smaker sikkert også godt. Til fest og stas kan røren helles i individuelle porsjonsformer, og de ferdige browniene kan serveres med bærcoulis, friske bær og krem eller vaniljeis. Trippel sjokoladebrownie 

Ingredienser: 

  • 400 g brunt sukker
  • 180 g smør
  • 100 g 70% mørk sjokolade
  • 1 ss bakekakao
  • 4 egg
  • 150 g hvetemel
  • 1 shot espresso (eller 1 ss pulverkaffe + 2 ss varmt vann)
  • 150 g pistasjnøtter eller valnøtter
  • 1/2 ts salt
  • 200 g grovhakket sjokolade (jeg bruker en blanding av hvit, mørk og melkesjokolade - da blir brownien "trippel brownie")


Fremgangsmåte: 
1. Sett ovnen på 180 grader. Del smøret i små biter, ha det i en bolle og tilsett sukkeret. Med en elektrisk visp blander du det sammen. Hvis smøret er litt hardt, la blandingen stå litt mens du forbereder andre ting. 

2. Tilsett ett og ett egg og visp videre til blandingen er godt blandet sammen. Hakk og smelt de 100 grammene med mørk sjokolade i en liten gryte over svak varme. Ha sjokoladen i blandingen og visp videre. Tilsett espresso, salt, bakekakao og hvetemel. Visp røren jevn. 3. Rist nøttene i en tørr panne til de begynner å bli gylne. Tilsett halvparten av nøttene og halvparten av den hakkede sjokoladen og bland den godt inn i røren. Hell røren i en bakepapirkledd form. Bruk en liten langpanne/brownieform eller en stor, rund springform).  Strø resten av nøttene og sjokoladen på toppen og gi dem et lett trykk ned i røren med en stekespade e.l. 

4. Stek brownien midt i ovnen i 30 - 35 minutter. Den skal være myk og det fester seg deig til en gaffel som stikkes i midten, men ikke flytende røre. Brownien vil stivne mer ved avkjøling. Best er å avkjøle den på kjøkkenbenken først, og så sette den i kjøleskap i en time. Da er det lett å skjære pene biter. 
Bjørnebærcoulis 
Kok opp 200 g bjørnebær og et syrlig eple i små biter. La det småkoke i et par minutter til frukt og bær såvidt er møre. Tilsett 2 ss sukker og revet skall av en halv sitron. Coulisen skal være frisk, så ikke tilsett for mye sukker. Småkok videre i et par minutter. Avkjøl blandingen noe og kjør til puré med stavmikser eller i blender. Sil bort steinene. Coulisen er klar til bruk. Du kan selvsagt også bruke bringebær, jordbær eller andre bær. Oppbevar coulisen på flaske eller glass i kjøleskap til den skal brukes. Den kan også fryses. Bjørnebærcoulis er godt til alt med sjokolade, krem eller is.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar