Løvtynn potetpizza med ridderost og salvie

Potetpizza er blek men elegant, og stappfull av smak. Vi pleier å lage den som guilty pleasure-middag sammen med fatøl på en tirsdag, eller om vi har gjester og vil fremstå som spesielt hippe og avslappede på samme tid. Vegard lager bunnen, og det går sport i å kjevle den veldig tynn, så den blir tilsvarende sprø. Ingrediensene nedenfor er altså til to hele bunner som fyller et helt stekebrett, så det er bare å kjevle, kjevle og kjevle. Salvie, smeltet ridderost, løvtynne potetskiver og masser av hvitløk gjør seg ypperlig på en tynn bunn som nærmest friteres i all olivenoljen. Potetpizzaen kan også lages med italiensk taleggio-ost, men ridderost er enklere å få tak i og minst like godt.

Løvtynn potetpizza med ridderost og salvie

Ingredienser:
  • 400 g poteter med rødt skall
  • 1 dl olivenolje, minst
  • 4 fedd hvitløk
  • 130 g ridderost i terninger
  • En liten neve salvieblader (eller rosmarin)
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 1/4 ts tørkede chiliflak

  • 4 dl hvetemel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl lunkent vann


Fremgangsmåte:
Bland hvetemel og tørrgjær i en bolle. Tilsett salt, olivenolje og lunkent vann (tilsett evt. litt mer vann hvis deigen blir for tørr). Kna godt sammen, kna enda litt til, og sett bollen med et kjøkkenhåndkle over til heving. Sett den gjerne på et lunt sted. La deigen heve i ca. 30 minutter. I mellomtiden lager du fyllet:

Høvle potetene i skiver med en ostehøvel og ha dem i en bolle. Hell på olivenolje, finhakket eller presset hvitløk, halvparten av salvien (eller rosmarinen) hakket i strimler, salt, pepper og chili. Bland godt.


Sett ovnen på høyeste temperatur (250 grader, eller 300 hvis du er heldig). Del deigen i to like store deler, dette blir de to bunnene. Kjevle dem ut veldig tynt. Brett dem sammen så du får løftet dem over på bakepapirkledd stekeplate. Hvis du er heldig å ha pizzastein, skal denne varmes opp inne i ovnen. Legg da pizzabunnen på et bakepapir på en fjøl eller pizzaspade, før fyllet legges på. Stek én bunn av gangen. Fordel potetskivene gjevnt på bunnene, dypp over olivenolje som måtte være igjen i bollen. Alt skal med. Strø over ridderosten. Stek potetpizzaen i glovarm ovn. Følg med, det går ikke lang tid før kantene er brune og sprø, osten er gyllen og pizzaen roper etter å få komme ut. Strø over resten av salvien før servering. Spis gjerne med en sprø grønn salat og øl til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar