Investér i små paiformer. Dronninger spiser da ikke av samme pai som andre. De finnes i alle velassorterte kjøkkenbutikker som Tilbords, Traktøren og liknende, og koster ikke allverden. Å lage pai uten paibunn er veldig enkelt, og like godt som paien med tålmodighetsprøvende bunn. Fra start til ferdig paier går det ikke mer enn 30 minutter.
Dronningpaier
Til smuldredeigen:
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 200 - 300 g sammalt hvete, finmalt
- 1 ts ekte vaniljesukker
- Høvlede mandelflak
Til bærene:
- 400 g bær (bringebær og blåbær er dronningkombinasjonen, men andre bær kan også brukes)
- 1 ss hvetemel
- 2 ss sukker
- Smør til smøring av formene
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Bland bærene i en bolle med hvetemel og sukker. Hvis du bruker ferske bær som er helt tørre på utsiden, vend dem først i ørlite vann slik at melet fester seg. Melet fungere som tykning, slik at bærene ikke blir for flytende når de begynner å gi fra seg saft under steking. Smør formene. Legg godt med bærblanding i dem. Lag smuldredeigen: kna sukker, smør, vaniljesukker og så mye mel sammen. Tilsett så mye mel at det blir en smidig, men lett smulende deig. Smul deigen i generøse klumper over bærene og avslutt med høvlede mandelflak. Stek midt i ovnen i ca. 15 min eller til deig og mandler er lett gyldne og bærene bobler friskt i formen.
Dronningpai er fantastisk god som den er. Men med god vaniljeis eller krem blir den en ekstra royal dessert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar