Sjokoladetrøfler med peppermynte og honning


Det går mot høst og kortere dager. Jeg har tatt inn noen kvister med peppermynte fra bakgården og den intense, friske duften fyller hele kjøkkenet. Gode stunder med venner, familie og noe varmt i koppen kaller, og til det passer det perfekt med fløyelsmyke sjokoladetrøfler med smak av peppermynte. Jeg bruker mørk sjokolade, mye mynte, og honning for en varm og rund smak. Grønne pistasjnøtter gjør trøflene til et blikkfang på bordet. Tørket peppermynte får du som te på større dagligvarebutikker og helsekost, i din egen hage eller du kan tørke den selv av frisk mynte kjøpt i potte. Bare klipp av bladene og tørk dem i romtemperatur på et fat over noen dager, eller på 50 grader i ovnen med ovnsdøren på gløtt til bladene er tørre og smuldrer. 

Sjokoladetrøfler med peppermynte og honning

Ingredienser: 
(nok til ca. 20 trøfler á 20 g)

  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakaoinnhold
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 ss grovknuste, tørkede peppermynteblader
  • 2 ss vann
  • 60 g honning
  • 20 g smør
  • 1 klype flaksalt
  • 1 ts finknuste peppermynteblader
  • Hakkede pistasjnøtter til rulling

Fremgangsmåte: 

1. Ha kremfløte, grovknuste mynteblader og vann i en gryte. Varm opp og la blandingen trekke under lokk i 15 - 20 minutter på svak varme. Tilsett smør og honning, la dette smelte i blandingen. 

2. Hakk sjokoladen fint og ha den i en bolle. Sil fløte/mynte-blandingen over sjokoladen. Myntebladene skal bli igjen i silen og den varme blandingen skal smelte sjokoladen. 



3. Rør i sjokolademassen til all sjokoladen er smeltet. Sett bollen eventuelt over vannbad hvis massen blir for kald før all sjokoladen er smeltet.  

4. Bland salt og finknuste peppermynteblader inn i sjokolademassen. 

5. Sett sjokolademassen i kjøleskapet i 30 - 40 minutter til den er så stiv at det er mulig å forme klatter av massen med teskje. Rør av og til så massen stivner jevnt. 

6. Legg klart et fat med bakepapir. Ta ut massen av kjøleskapet og ta opp en toppet teskje med masse. Trill til en kule mellom hendene og legg på bakepapiret. Gjenta med resten av massen. 


7. Avslutt med å rulle kulene i hakkede pistasjnøtter. Bruk helst nøtter uten den brune hinnen (finnes blant annet på innvandrerbutikker og større dagligvarebutikker), eller fjern det meste av hinnen selv så det grønne kommer godt fram. Oppbevar trøflene en tett boks i kjøleskap. Holder seg i minst 2 uker. 


Trøfler med peppermynte og honning er nydelig til en kopp te eller kaffe, som konfekt til afternoon tea, eller som fortryllende gave om du pakker dem i en liten eske. 

1 kommentar:

  1. Så flink du er!! Ble sittende å lese så lenge at jeg sikkert kommer for seint på jobb, he he :) Skulle ønske jeg hadde like mye fantasi til å lage god, sunn mat som du har :) Veldig inspirerende! Forøverig ser disse sjokoladebollene helt utrolige ut.... Du vet hvor du finner meg om du har noe til overs en gang ;) ha ha. Camilla :)

    SvarSlett